6 tipů pro výběr vánočního dárku

Vánoce jsou pevně spojeny s dárky. Potřebujete poradit s jejich výběrem?

Nejprve se rozhodněte o rozpočtu. Dárky nemusí být drahé, aby byly dobře přijaty. Výzkum ukazuje, že příjemci dárků nespojují cenu dárku s mírou, jak si ho váží.

• Udělejte si seznam všech věcí, které vašeho blízkého zajímají. Jak tráví svůj volný čas? Můžete si koupit něco, co souvisí s těmito aktivitami? Dokážete za ně vyřešit problém?

• Nestresujte se. V Nextře máme na výběr tisíce dárků a karet. Divil bych se, kdybyste v rámci svého rozpočtu nenašli něco pro svého blízkého. Většina lidí ráda dává dárky; jde jen o to, že se mohou stresovat hledáním toho správného dárku.

• Nakupujte po celý rok. Dalším způsobem, jak snížit stres, je nakupovat po celý rok. To nemusí být užitečná rada, pokud to čtete v prosinci, ale až uvidíte něco vhodného pro někoho blízkého, kupte si to. Nečekejte, až se blíží Vánoce. Problém je vyřešen!

• Co takhle pár promyšlených slov na kartičce? Možná zjistíte, že samotný dárek je zastíněn slovy na kartě. Zkuste přidat i svůj vlastní vzkaz. Nextra má obrovskou škálu karet od roztomilých přes vtipné až po srdečné a romantické. Máme i prázdné. I když můžete na internetu hledat inspiraci, co říci, nezapomeňte to říci svými vlastními slovy.

• Nezapomeňte také na krásný zábal. Pokud jste jim dali fyzický dárek, pak se vždy ocení, když si vyberete nějaký krásný obal a zabalíte ho úhledně a pečlivě. Nikdy nepodceňujte čirou zábavu při rozbalování dárků, a to ani pro dospělé